BiH
334

Simpozij povodom 10 godina SSST-a: Razgovori o nauci, tehnologiji i umjetnosti

Klix.ba
Ejup Ganić (Foto: Arhiv)
Ejup Ganić (Foto: Arhiv)
Prvi privatni univerzitet u BiH, Sarajevo School of Science and Technology (SSST), obilježava 10 godina svoga rada organizovanjem naučnog simpozija pod nazivom “Razgovori o nauci, tehnologiji i umjetnosti na SSST-u”, uz učešće uglednih panelista iz svijeta i regije, među kojima su lideri međunarodne zajednice u BiH i vodeći intelektualci iz zemlje i regije. Simpoziji će se održati u petak, 5. decembra, saopšteno je iz SSST-a.

Početak prve sesije planiran je za 10:00 sati, dok svečani prijem počinje u 16:30. Simpozij je podijeljen u različite sesije i okrugle stolove, uključujući politiku, privredu, medicinu, informacione tehnologije, film ali i druge aktuelne oblasti. Sve sesije su otvorene za javnost i predstavnike medija.

"Sarajevo School of Science and Technology (SSST) je prvi privatni univezitet u BiH u čijem radu učestvuju vrhunski predavači. Nastava se izvodi na engleskom jeziku, a diplomanti dobivaju dvije diplome, bh. i britansku diplomu (Univerziteta SSST i Univerziteta u Buckinghamu). Do sada je ispraćeno šest generacija studenata, koji su imali mogućnost odabira dvije specijalnosti (glavnog i dodatnog studija) u toku četverogodišnjeg studija, koje studente na najbolji način pripremaju za tržište rada. U prilog ovome govori i procenat od 90 posto SSST-ovih diplomanata koji pronađu zaposlenje u prvoj godini nakon završetka studija", navodi se u saopštenju.