{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Simpozij infektologa BiH o hepatitisima i urinarnim infekcijama

F
24.9.2008. u 14:39
0
0
Simpozij infektologa BiH o hepatitisima i urinarnim infekcijama
0
Simpozij infektologa BiH o hepatitisima i urinarnim infekcijama
U organizaciji Asocijacije infektologa BiH, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Klinike za infektivne bolesti i Ljekarske komore Tuzlanskog kantona (TK) u Tuzli će od 16. do 18. oktobra biti održan 22. simpozij infektologa BiH s međunarodnim učešćem.
Ovogodišnji simpozij infektologa BiH s međunarodnim učešćem bit će posvećen hepatitisima i urinarnim infekcijama, saopćio je Organizacioni odbor.

Simpozij je otvoren i za druge medicinske oblasti usko povezane s infektologijom, a tokom tog skupa bit će prezentirana dostignuća i razmjenjiena iskustva iz ključnih oblasti infektologije uz sudjelovanje oko 200 eminentnih stručnjaka iz BiH i regiona.

“Osnovni cilj simpozija je stručna edukacija, razmjena iskustava i saznanja, stručna internacionalizacija, a u okviru rada svakog ljekara bitna je i certifikacija. Bitno je i to što ćemo dovesti i pedijatre, epidemiologe, ginekologe i pneumoftiziologe da iznesu svoje rezultate,” istakao je predsjednik Organizacionog odbora 22. simpozija infektologa BiH doc.dr. Sead Ahmetagić.

U okviru 22. simpozija infektologa bit će održana i sestrinska sesija, a posljednji dan tog skupa i Skupština Asocijacije infektologa BiH.

Pokrovitelji 22. simpzija infektologa BiH su Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona i kantonalni Zavod za zdravstveno osiguranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: