'Silajdžiću su svi osim njega krivi za krizu'

F
FENA
15.12.2008. u 10:59
0
11
'Silajdžiću su svi osim njega krivi za krizu'
0
'Silajdžiću su svi osim njega krivi za krizu'
'Nisu tačne izjave člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića da je visoki predstavnik Miroslav Lajčak pogrešno ocijenio uzroke političke krize u BiH jer je on ispravno konstatirao da nacionalistička retorika i neodgovorni vladajući političari predstavljaju opasnost za bubudućnost bh. građana', smatra predsjednik Bosanske stranke (BOSS), Mirnes Ajanović.
"Ocjena da su Silajdžić i Dodik glavni krivci za sve gore stanje u BiH sigurno je povrijedila njihove sujete, što je vidljivo iz činjenice da Silajdžić sve nervoznije privatizira funkciju člana Predsjedništva, pišući nova privatna pisma UN-u, dok Dodik fabricira tužbe i kaznene prijave protiv predstavnika međunarodne zajednice.

Silajdžićevu nervozu pokazuje i obmanjivanje građana u vidu njegove tvrdnje da zadnjih 13 godina brine o BiH, iako je još od vremena agresije poznato da Silajdžić radije boravi po luksuznim inozemnim vilama - a najviše u Turskoj.

Na kraju, licemjerno je i Silajdžićevo optuživanje međunarodne zajednice, kada je upravo Silajdžić u Daytonu dogovorio da se Republici Srpskoj da pola Bosne, i to po Miloševićevu i Tuđmanovu sporazumu iz Karađorđeva", zaključuje predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: