{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžićeva posjeta Kataru medijski ignorisana u RTRS-u

F
1.12.2008. u 17:25
0
10
Silajdžićeva posjeta Kataru medijski ignorisana u RTRS-u
0
Silajdžićeva posjeta Kataru medijski ignorisana u RTRS-u
Narodna bošnjačka stranka (NBS) pozvala je danas Regulatornu agenciju za komunikacije (RAK) na monitoring informativnih programa Radio-televizije Republike Srpske (RTRS).
Povod je što ta medijska kuća, prema monitoringu Narodne bošnjačke stranke (NBS), u svojim informativnim emisijama nije objavila vijest o posjeti člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića Kataru.

"To je nedopustiva cenzura kojom se uskraćuju informacije građanima, a prvenstveno onima u Republici Srpskoj", ističe NBS u današnjem saopćenju.

"Stoga pozivamo RAK da izvrši monitoring infromativnih programa RTRS-a kao javnog servisa koji podliježe zakonskim obavezama da informira građane o aktivnostima državnih funkcionera.

Smatramo da bi jedna ozbiljna analiza programa RTRS-a pokazala da građani koji nisu srpske nacionalnosti, Bošnjaci i Hrvati, žive u medijskoj blokadi te da su informativno-politički programi, generalno, u RTRS-u motivirani šovinističko-nacionalističkim pogledima, posebno prema Bošnjacima, što može imati za posljedicu novi egzodus povratnika u RS", navodi NBS u saopćenju.

NBS ističe da je ignoriranje infromacije o posjeti bošnjačkog člana Predjedništva BiH jednoj islamskoj zemlji jedan od pokazatelja šovinističkog pristupa selekciji infromacija na RTRS-u, kaže se u saopćenju ove stranke koje potpisuje njen predsjednik Nedžad Latić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: