BiH
0

Silajdžić uputio telegram saučešća predsjedniku Makedonije i komandantu EUFOR-a

FENA
Član Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić uputio je telegram sučešća predsjedniku Republike Makedonije Branku Crvenkovskom i komandantu EUFOR-a general-majoru Ignaciu Martinu Villalainu povodom tragične pogibije makedonskih vojnika na povratku iz misije u BiH.

"Sa žaljenjem u Bosni i Hercegovini primljena je vijest o tragičnoj pogibiji državljana Republike Makedonije koji su stradali u helikopterskoj nesreći vraćajući se u svoju zemlju iz misije Evropske unije u Bosni i Hercegovini u sklopu jedinica EUFOR-a. Ovom prilikom Vama lično, porodicama nastradalih i svim građanima Republike Makedonije želim uputiti iskreno saučešće, uz zahvalnost za izuzetan doprinos Republike Makedonije u očuvanju stabilnosti u regionu u ovom veoma važnom periodu", kaže se u saučešću upućenom Crvenkovskom. ...

"Sve nas u Bosni i Hercegovini potresla je vijest o tragičnoj smrti Vaših pripadnika, državljana Republike Makedonije koji su nastradali vraćajući se u svoju zemlju sa časnog zadatka u očuvanju mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini u sklopu snaga EUFOR-a. Ovom prilikom Vama lično, kao i svim pripadnicima EUFOR-a u Bosni i Hercegovini upućujem iskreno saučešće", stoji u telegramu saučešća kojeg je dr Haris Silajdžić uputio komandantu EUFOR-a general-majoru Ignaciu Martinu Villalainu, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.