BiH
0

Silajdžić u zvaničnoj posjeti Albaniji

Sarajevo-x.com
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić će 17. i 18. juna 2008. godine boraviti u zvaničnoj posjeti Republici Albaniji.

Tokom dvodnevnog boravka u Tirani, predsjedavajući Predsjedništva Silajdžić razgovarat će sa predsjednikom Albanije Bamirom Topijem (Bamir Topi), premijerom Salijem Berišom (Sali Berisha), predsjednicom Parlamenta Jozefinom Ćoba Topali (Jozefina Çoba Topalli) i gradonačelnikom Tirane Edijem Ramom (Edi Rama).

Predviđeno je da tokom zvanične posjete Albaniji bude potpisan Sporazum o unapređenju i zaštiti investicija između Bosne i Hercegovine i Republike Albanije (za potpisnika je ovlašten ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj) i Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu te sprečavanju fiskalne evazije (za potpisnika je ovlašten zamjenik ministra finansija i trezora BiH Fuad Kasumović).

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić će tokom zvanične posjete Albaniji posjetiti Groblje palih boraca, položiti vijenac na spomen-obilježje Majka Albanija, te posjetiti selo Borakaj, gdje će razgovarati sa ljudima iz Bosne i Hercegovine koji žive u tom kraju.