BiH
0

Silajdžić u posjeti Kuvajtu

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić boravit će od 27. do 29. oktobra u Kuvajtu, gdje će se sastati s kuvajtskim emirom šeikom Sabah Al Ahmad Al Sabahom i kuvajtskim premijerom Naser Mohamad Al Sabahom.

Predsjedavajući Silajdžić će se sastati i sa Ali Alghanimom predsjednikom Asocijacije biznismena i Abdulazizom Al Babtainom predsjednikom Grupacije Al Babtain te sa drugim biznismenima iz Kuvajta i regije.

U delegaciji koja putuje sa predsjedavajućim Silajdžićem u Kuvajt su privrednici iz Bosne i Hercegovine: Džemal Vlahovljak direktor "Energoinvesta“, Faruk Širbegović direktor kompanije "Širbegović“, Elvedin Borovina direktor "Hidrogradnje“, Amer Bukvić direktor "BBI banke“, Hamed Ramić direktor "Euroasfalta“ i Medaga Hodžić vlasnik "BH 4 d.o.o. Jajce“.

Tokom posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Kuvajtu, bit će potpisan Sporazum između Bosne i Hercegovine i Države Kuvajt o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanja utaje poreza u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu. Sporazum će potpisati zamjenik ministra finansija i trezora BiH Fuad Kasumović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić će prisustvovati i Međunarodnoj konferenciji o dijalogu kultura. Domaćin konferencije je kuvajtski emir šeik Sabah Al Ahmad Al Sabah, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.