{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžić u posjeti Kuvajtu

F
FENA
26.10.2008. u 12:20
0
10
Silajdžić u posjeti Kuvajtu
0
Silajdžić u posjeti Kuvajtu
Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić boravit će od 27. do 29. oktobra u Kuvajtu, gdje će se sastati s kuvajtskim emirom šeikom Sabah Al Ahmad Al Sabahom i kuvajtskim premijerom Naser Mohamad Al Sabahom.
Predsjedavajući Silajdžić će se sastati i sa Ali Alghanimom predsjednikom Asocijacije biznismena i Abdulazizom Al Babtainom predsjednikom Grupacije Al Babtain te sa drugim biznismenima iz Kuvajta i regije.

U delegaciji koja putuje sa predsjedavajućim Silajdžićem u Kuvajt su privrednici iz Bosne i Hercegovine: Džemal Vlahovljak direktor "Energoinvesta“, Faruk Širbegović direktor kompanije "Širbegović“, Elvedin Borovina direktor "Hidrogradnje“, Amer Bukvić direktor "BBI banke“, Hamed Ramić direktor "Euroasfalta“ i Medaga Hodžić vlasnik "BH 4 d.o.o. Jajce“.

Tokom posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Kuvajtu, bit će potpisan Sporazum između Bosne i Hercegovine i Države Kuvajt o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanja utaje poreza u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu. Sporazum će potpisati zamjenik ministra finansija i trezora BiH Fuad Kasumović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić će prisustvovati i Međunarodnoj konferenciji o dijalogu kultura. Domaćin konferencije je kuvajtski emir šeik Sabah Al Ahmad Al Sabah, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: