{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžić sudjelovao na Kongresu Bošnjaka Sjeverne Amerike u Seattleu

F
28.5.2007. u 09:30
0
0
Silajdžić sudjelovao na Kongresu Bošnjaka Sjeverne Amerike u Seattleu
0
Silajdžić sudjelovao na Kongresu Bošnjaka Sjeverne Amerike u Seattleu
Član Predsjednistva BiH Haris Silajdžić sudjelovao je na tradicionalnom godišnjem susretu Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike održanom između 25. i 28. maja u Seattleu, saopćeno je iz Silajdžićevog kabineta.
Pored učešća na okruglim stolovima o pitanjima od važnosti za bh. dijasporu, Silajdžić je pripadnike bh. dijaspore iz svih dijelova SAD-a i Kanade informirao o situaciji u BiH na svečanoj večeri.

Kako se navodi u saopćenju, on je dijaspori zahvalio na bezrezervnoj podršci protiv aprilskog paketa ustavnih amandmana, te istakao da je BiH u daleko boljoj strateškoj poziciji, jer su se njene patriotske snage uspjele oduprijeti pritisku da prihvate štetna rješenja.

Također, Silajdžić je istaknuo važnu ulogu koju su u ovom procesu igrali bosanski Franjevci, te podsjetio prisutne da njih i Bošnjake veže neraskidiva veza zbog te potpore.

On je pripadnike dijaspore informirao o naporima koje Stranka za BiH već skoro godinu dana vodi u pravcu ukidanja člana 17. Zakona o državljanstvu BiH, koji prijeti da bez bh. državljanstva ostavi više od pola miliona bh. državljana prognanih širom svijeta.

Silajdžić je obećao da će u ovoj borbi istrajati, te istaknuo da bh. dijaspora predstavlja najveće bogatstvo BiH.

Zahvalio je i Bošnjačko-američkom savjetodavnom vijeću za BiH (BAACBH) na uspjehu koji je ta nezavisna organizacija postigla kroz lobiranje u Washingtonu, a pogotovo na nedavnom formiranju kluba BiH u američkom kongresu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: