{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžić se susreo sa Gadafijem, Bagdadijem i Huvejdžom

F
10.2.2009. u 18:26
0
12
Silajdžić se susreo sa Gadafijem, Bagdadijem i Huvejdžom
0
Silajdžić se susreo sa Gadafijem, Bagdadijem i Huvejdžom
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić susreo se danas u Libiji, u Tripoliju, sa vođom Libijske Arapske Džamahirije i novoizabranim predsjednikom Afričke unije Muamerom el Gadafijem, te sa premijerom Libije dr. Mahmudijem Bagdadijem i ministrom finansija dr. Muhamedom el Huvejdžom.
Nakon što je uputio čestitke lideru Gadafiju za izbor na mjesto predsjednika Afričke unije, dr. Silajdžić je zahvalio za razumijevanje i pomoć koje Libija pruža Bosni i Hercegovini, posebno kad je u pitanju nastup naših kompanija u ovoj zemlji.

Dr. Silajdžić je iskoristio priliku da uputi poziv libijskim investitorima da ulažu u Bosnu i Hercegovinu, samostalno ili putem partnerstva sa našim firmama.

Razgovarano je i o modalitetima finansijske podrške Bosni i Hercegovini, kako bi prebrodila period ekonomske krize koja je zahvatila cijeli svijet.

Prilikom susreta sa premijerom Bagdadijem razmatrane su mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, a posebno u elektroenergetski sektor i poljoprivredu. Dr. Bagdadi je također naglasio da je Libija spremna, pored interesa za investiranje i zajednička ulaganja, uložiti depozite u određene banke u BiH, s ciljem jačanja finansijskog sektora.

Dogovoren je sastanak direktora bh. banaka sa partnerima u Libiji, kao i posjeta članova Vlade i zainteresovanih privrednika u drugoj polovini marta.

Razgovori su vođeni u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, te je izražena spremnost libijske strane za nastavak saradnje na svim poljima, saopćio je Kabinet dr. Harisa Silajdžića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: