BiH
0

Silajdžić se susreo s predstavnicima franjevačke misije u New Yorku

FENA
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić susreo se po dolasku u New York s predstavnicima franjevačke misije u tom gradu.

Sastanak je održan u hrvatskoj katoličkoj crkvi na Manhattanu, a prisustvovao mu je, među ostalim, fra Ivo Marković, dokazani zagovornik ideje suživota i mira između svih građana Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Silajdžićevog kabineta.

Silajdžić je zahvalio franjevcima za sve što su uradili i rade za Bosnu i Hercegovinu. Posebno je istaknuo njihove pozitivne aktivnosti u korist Bosne i Hercegovine u New Yorku i SAD-u u cjelini. Naglasio je da s franjevcima na istom mjestu razgovarao prije tačno 15 godina, noć prije prijema Bosne i Hercegovine u Ujedinjene narode. Ponovno im je zahvalio za bezrezervu pomoć i podršku koju su iskazali Bosni i Hercegovini na putu ka njenoj nezavisnosti i slobodi.

Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić prisustvovat će danas ceremoniji u čast 15. godišnjice prijema Bosne i Hercegovine u Ujedinjene narode. Sastat će se s Ban Ki-moonom, generalnim sekretarom UN-a, i ambasadorima Organizacije islamskih zemalja akreditovanim u Ujedinjenim narodima.