|

Silajdžić se susreo s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem

Silajdžić se susreo s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem
0
F
FENA
25.10.2007. u 16:48
0
komentara
0

dijeljenja
Silajdžić se susreo s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić susreo se danas u Budvi s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem. Glavna tema razgovora bio je odnos Bosne i Hercegovine i Crne Gore i evroatlantske integracije kojima teže dvije zemlje.
Silajdžić je rekao da su odnosi dviju zemalja u usponu i da je to dobro za obje zemlje i za region.

„Raduje me uspjeh susjeda, jer je to i naš uspjeh,“ rekao je Silajdžić. „Pozitivno sam iznenađen brzinom usvajanja ustava u Crnoj Gori i vidim da su ljudi različitih provenijencija u vašoj zemlji zadovoljni.“

U nastavku razgovora Silajdžić je rekao da se u Bosni i Hercegovini pokušavaju naći politička riješenja koja će približiti zemlju parafiranju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. On je spomenuo presudu Međunarodnog suda pravde o genocidu te rekao da se činjenice ne smiju ignorirati ako želimo stabilnu budućnost.

Predsjednik Vujanović je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa Silajdžićem istaknuvši da pažljivo prati situaciju u Bosni i Hercegovini.

„Naš interes je da imamo srdačne i prijateljske odnose. Važno je da nemamo otvorenih pitanja, a naša želja je da se što prije nađe dogovor unutar BiH i da svi zajedno idemo ka Evropskoj uniji", rekao je Vujanović, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.