Sarajevo
0

Silajdžić primio studijsku delegaciju iz Pakistana

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas u Sarajevu visoku delegaciju Pakistana koju čine ambasadori i izvršni rukovodioci Pakistana.

Silajdžić je izrazio uvjerenje da će i ova posjeta doprinijeti poboljšanju odnosa između dvije zemlje jer je "to prijateljstvo dokazano i potvrđeno u najtežim vremenima".

Silajdžić je istakao da su punopravno članstvo u EU i NATO dva osnovna i strateška cilja BiH te da su BiH potrebni mir i stabilnost prije svega kako bi razvijali ekonomiju i resurse u korist građana BiH.

Pored bilateralnih odnosa, dodao je Silajdžić, treba razvijati i multilateralne odnose jer BiH kao multinacionalna i multikulturalna zemlja može doprinijeti dijalogu u svijetu isto kao što i Pakistan, zbog prošlosti i geografskog položaja može uticati na globalne tokove.

Predsjedavajući Silajdžić je apostrofirao i važnost privredne te kulturne saradnje.

Sagovornici su saglasni u ocjeni da BiH i Pakistan žele mir i stabilnost što su osnovne pretpostavke za rekonstrukciju privrede i društva, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.