BiH
0

Silajdžić primio Rafaela Descallara

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas političkog direktora Ministarstva vanjskih poslova Španije Rafaela Descallara.

Descallar je čestitao Bosni i Hercegovini na postignutim rezultatima u reformi policije, te istakao punu podršku Španije BiH u procesu evroatlantskih integracija.

Dodao je da se nada da će skoro potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju otvoriti vrata za nastavak razgovora o ustavnoj reformi kako bi BiH mogla biti pluralistička i sekularna država koja bi u potpunosti štitila prava svojih građana.

Silajdžić je uz izraze zahvalnosti Španiji na dosadašnjoj pomoći BiH istakao da Bosna i Hercegovina u svom razvoju može u velikoj mjeri koristiti iskustvo Španije u procesu reformiranja njenog ustava koji treba da bude rezultat istorijskog i ekonomskog razvoja države.

Istakao je da BiH može postići mnogo ali da je važno da se provedu neophodne reforme, te napomenuo još uvijek važnu ulogu međunarodne zajednice i Ureda visokog predstavnika u reformskom procesu u BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.