{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžić primio profesore i studente kalifornijskog UCLA

F
FENA
15.1.2009. u 19:25
0
8
Silajdžić primio profesore i studente kalifornijskog UCLA
0
Silajdžić primio profesore i studente kalifornijskog UCLA
Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas grupu profesora i studenata koji trenutno rade akademska istraživanja pri Sanela Diana Jenkins centru za međunarodnu pravdu na Kalifornijskom univerzitetu u Los Angelesu (UCLA).
Centar je osnovan u augustu prošle godine donacijom od četiri miliona dolara doniranih od strane Sanele (Čatić) Jenkins koja je porijekolm iz Sarajeva, a primarna misija tog Centra je istraživanje ratnih zločina na području Bosne i Hercegovine.

Silajdžić je govorio o značaju procesuiranja svih onih koji su učestovali u zločinu genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina na području Bosne i Hercegovine kako bi se osigurao trajni mir i stabilnost u regionu.

On je također zahavalio profesorima i studentima na njihovom doprinosu po ovom pitanju, te im poželio uspjeh kako na akademskom tako i na profesionalnom polju.

Predstavnici Centra su se interesirali za napredak rada domaćih pravosudnih institucija kao i za efekt koji njihove presude i presude Haškog tribunala imaju na proces pomirenja u Bosni i Hercegovini.

Također je razgovarano o načinima implementacije takvih presuda, a pogotovo presude Međunarodnog suda pravde, za potrebe uspostavljanja potpuno demokratskog i funkcionalnog političkog sistema u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Silajdžićevog kabineta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: