Predsjedništvo BiH
0

Silajdžić primio predstavnike Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH

FENA
Haris Silajdžić (Foto: Arhiv)
Haris Silajdžić (Foto: Arhiv)
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić primio je danas predstavnike Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije Bosne i Hercegovine Mirsada Muftića - predsjednika UO i Elviru Bešlija, generalnu sekretaricu Saveza.

Tokom susreta Muftić i Bešlija informisali su Silajdžića o aktivnostima Saveza u proteklom periodu, kao i u perspektivi. Istakli su da je Unija saveza BiH prošle godine primljena u Evropsku asocijaciju paraplegičara, kao i ESCIF, sa sjedištem Švicarskoj.

Također su prezentirali aktivnosti oko priprema za održavanje Otvorenog prvenstva - Sedme sportske igre, s međunarodnim učešćem takmičara iz zemalja okruženja, koje će biti održano od 4. do 6. juna 2010. u Sarajevu na stadionu Koševo. Ovo su najmasovnije i najznačajnije sportske igre koje okupljaju osobe s najtežim invaliditetom u regiji.

Kako je saopćeno iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, na prijedlog Saveza, predsjedavajući Silajdžić sa zadovoljstvom je prihvatio da bude pokrovitelj ovog takmičenja te zaželio da Sedme sportske igre proteknu u takmičarskom duhu i prijateljskom druženju takmičara.