Silajdžić primio predstavnike Kluba prijatelja Zemlje

F
FENA
24.11.2008. u 16:22
0
1
Silajdžić primio predstavnike Kluba prijatelja Zemlje
0
Silajdžić primio predstavnike Kluba prijatelja Zemlje
Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas u Sarajevu predsjednika PLANETA - Kluba prijatelja Zemlje Zehrudina Isakovića i Miralema Husanovića člana ovog kluba, koji je u oktobru ove godine osvojio himalajski vrh Mansalu, sa svojih 8.163 metra osmi vrh na svijetu.
Članovi Kluba upoznali su Silajdžića s detaljima oko ovog velikog uspjeha, s obzirom da se u historiji bh. alpinizma bilježe još dva uspona iznad magične granice od 8.000 metara.

Takođe su iznijeli i planove oko priprema za učešće u međunarodnoj ekspediciji, koja početkom naredne godine ima u planu osvojiti Mount Everest. Istakli su da iznošenje zastave BiH na najviši vrh svijeta predstavlja, pored sportskog uspjeha, pitanje nacionalnog prestiža i ponosa.

Zatražili su da Silajdžić bude pokrovitelj ove sportske aktivnosti. Silajdžić je sa zadovoljstvom prihvatio pokroviteljstvo, čestitao Husanoviću za postignuti uspjeh, te je istakao da svi u BiH trebaju podržati aktivnosti članova PLANETA - Kluba prijatelja Zemlje, obzirom da se putem njihovih sportskih uspjeha promovišu pozitivne vrijednosti naše zemlje, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: