|

Silajdžić primio palestinskog ambasadora Al-Shuna

Silajdžić primio palestinskog ambasadora Al-Shuna
0
F
FENA
31.10.2007. u 19:43
0
komentara
0

dijeljenja
Silajdžić primio palestinskog ambasadora Al-Shuna
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić primio je danas palestinskog ambasadora Zuhaira Al-Shuna. U razgovoru je posebna pažnja poklonjena skorašnjoj posjeti ministra vanjskih poslova BiH Svena Alkalaja Palestini i Izraelu, saopćeno je iz Silajdžićevog kabineta.
Palestinski ambasador je kazao da je posjeta ministra Alkalaja ocijenjena vrlo uspješnom i da je imala dobar odjek u javnosti.

Prema njegovim riječima, prilikom sastanka s Alkalajem palestinski predsjednik Mahmoud Abbas je izrazio zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa i posebno naporima koje Bosna i Hercegovina čini na bilateralnom i multilateralnom planu, kao i pomoći koju vlada i građani Bosne i Hercegovine pružaju Palestincima u BiH.

Izjava ministra Alkalaja kojom je potvrđena podrška Bosne i Hercegovine mirovnim pregovorima s ciljem uspostavljanja trajnog i pravednog mira na Bliskom istoku, uključujući osnivanje nazavisne palestinske države, naišla je na odobravanje u političkim krugovima i javnosti, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.