{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžić primio nova akreditivna pisma

S
26.8.2008. u 16:10
0
0
Silajdžić primio nova akreditivna pisma
0
Silajdžić primio nova akreditivna  pisma
Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić primio je danas akreditivna pisma novoimenovane ambasadorice Republike Kostarike za BiH Ane Terese Dengo Benavides.
Prema riječima predsjedavajućeg Silajdžića BiH ima dva strateška cilja, ulazak u Evropsku uniju i NATO, a kao važno istakao je kandidaturu naše zemlje za mjesto nestalne članice Vijeća sigurnosti UN-a 2010./2011. godine .

On je iskazao nadu da će BiH i Kostarika imati dobru suradnju na multilateralnom i bilateralnom planu, te da će, kako je rekao, saradnja biti korisna na obostrano zadovoljstvo.

Ambasadorica Kostarike je kazala da će učiniti sve što može na planu kulturne razmjene, jer je , kako je istakla, kultura veoma važan segment odnosa između dvije države.Prema njenim riječima pored kulture postoje i drugi segmenti u kojima BiH i Kostarika mogu sarađivati i unapređivati odnose.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić primio je danas akreditivna pisma i novoimenovanog ambasadora San Marina za BiH Michela Chiaruzzija.

Predsjedavajući Silajdžić je tokom susreta sa ambasadorom San Marina izrazio zahvalnost ovoj zemlji na dosadašnjoj podršci BiH te je istakao zadovoljstvo činjenicom što Vlada San Marina posvećuje veliku pažnju multikulturalnosti ali i BiH kao takvoj zemlji.

Ambasador San Marina je kazao da je u planu otvaranje ambasade ove zemlje u Sarajevu i da BiH ulaskom u Evropsku uniju, može svojom multikulturalnošću i pluralizmom dati lekciju Evropi o vrijednostima, koje , kako je rekao, Evropa ponekad zaboravlja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: