{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžić primio nerezidentnu ambasadoricu Jordana za BiH

F
18.9.2007. u 18:00
0
0
Silajdžić primio nerezidentnu ambasadoricu Jordana za BiH
0
Silajdžić primio nerezidentnu ambasadoricu Jordana za BiH
Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas u Sarajevu ambasadoricu Hašemitske Kraljevine Jordan Wijdanu Fawaz Al Hashimi, koja je nerezidentno akreditirana u BiH.
Kako je saopćeno iz Predsjedništva, ambasadorica je prenijela Silajdžiću pozdrave jordanskog suverena kralja Abdullaha II i njegove želje za unapređenjem svestranih odnosa Jordana s našom zemljom.

Član Predsjedništva BiH Silajdžić je visoko ocijenio odnose Jordana i BiH, te izrazio spremnost naše zemlje za razvoj cjelokupnih odnosa s Kraljevinom Jordan, posebno na ekonomskom i kulturnom planu.

Tokom susreta su razmijenjena mišljenja o situaciji u jugoistočnoj Evropi i na Bliskom istoku. Silajdžić je potvrdio želju da probleme na Bliskom istoku treba rješavati isključivo mirnim putem - uz jednako uvažavanje prava svih država i naroda na tom području.

Također, dao je punu podršku predstojećoj Međunarodnoj konferenciji o Bliskom istoku koja će biti održana u Washingtonu novembra ove godine, izražavajući nadu da ona predstavlja izuzetno važnu priliku da konačno dođe do formiranja palestinske države i uspostavljanja trajnog mira na Bliskom istoku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: