BiH
0

Silajdžić primio izaslanstvo Saveza ratnih vojnih invalida sa stopostotnim invaliditetom

FENA
Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je izaslanstvo Saveza ratnih vojnih invalida sa stopostotnim vojnim invaliditetom s područja Federacije BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Na sastanku je razgovarano o problemima s kojima se članovi Saveza susreću prilikom ostvarivanja svojih prava, prvenstveno problemom stambenog zbrinjavanja, kao i ostvarivanju njihovih prava shodno odredbama federalnog Zakona o osnovnim pravima boraca i članova njihovih obitelji, kao i kantonalnih zakona o dopunskim pravima boraca kod ostvarivanja prava na novčane naknade.

Predstavnici ovog saveza informirali su Silajdžića da se status njihovih članova rješava zavisno od kantona u kojem žive, što ih međusobno dovodi u neravnopravan položaj, posebno uzimajući u obzir da su svi oni ranjeni na istom zadatku i sa istim ciljem, pa trebaju biti isto tretirani.

Tražili su da prilikom ostvarivanja njihovih prava budu poštovani navedeni zakonski propisi.

Silajdžić je obećao da će nakon konstituiranja vlasti na svim nivoima, pružiti pomoć u rješavanju njihovih problema.

Predstavnici Saveza su zahvalili Silajdžiću na podršci i razumijevanju, te iznalaženju načina da se pomogne i olakša položaj vojnih invalida sa stopostotnim vojnim invaliditetom sa područja FBiH.