{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžić primio članove Parlamenta EU

F
6.12.2007. u 17:32
0
0
Silajdžić primio članove Parlamenta EU
0
Silajdžić primio članove Parlamenta EU
Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas Struana Stevensona i Gunnara Hokmarka, članove Parlamenta Evropske unije s kojima je razgovarao o evropskoj perspektivi BiH kao i situacija u regionu.
Silajdžić je ocijenio da je parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Bosne i Hercegovine sa Evropskom unijom od velikog značaja za sve građane BiH.

On je također dodao da očekuje da će se reformski put Bosne i Hercegovine intenzivirati, kako bi BiH što prije postigla kandidatski status, te konačno i punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Članovi delegacije Evropskog parlamenta su se složili da je integracija BiH u Evropsku uniju ispravan put, kao i integracija cijelog regiona zapadnog Balkana.

Oni su takođe iznijeli stav da pitanje rješavanja budućeg statusa Kosova ne može imati nikakav uticaj na Bosnu i Hercegovinu kao suverenu, jedinstvenu i nedjeljivu državu.

Na kraju je Silajdžić pozdravio inicijativu Grčke o ubrzavanju procesa integracije zapadnog Balkana u Evropsku uniju i izrazio nadu da će ta inicijativa zadobiti širu podršku ostalih članica Evropske unije, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: