{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžić primio ambasadora Palestine u BiH

F
FENA
16.1.2009. u 17:07
0
7
Silajdžić primio ambasadora Palestine u BiH
0
Silajdžić primio ambasadora Palestine u BiH
Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas u Sarajevu ambasadora Palestine u BiH Amira Sakera Rostoma koji ga je obavijestio o aktuelnoj situaciji u pojasu Gaze. Rostom je zahvalio za pomoć koju je Bosna i Hercegovina pružila civilnim žrtvama vojnih dejstava na tom području.
Silajdžić je potcrtao da je Bosna i Hercegovina opredjeljena da ostane angažovana na ovom pitanju, te da se zalaže za hitnu i striktnu primjenu rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija od 8. januara.

Silajdžić je ambasadoru Rostomu uručio pismo za palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa.

U pismu se ističe da je, s hiljadama mrtvih i ranjenih, ova kriza prerasla u humanitarnu katastrofu, te da Bosna i Hercegovina radi sve što je u njenoj moći u trenutnim uslovima.

U pismu se također navodi da je Bosna i Hercegovina poslala pomoć za civilno stanovništvo, posebno u hrani i lijekovima, te da su institucije na različitim nivoima preduzele mjere za tretman ranjenih civila u našim bolnicama. Navodi se i da su bh. građani u velikoj mjeri organizovali slanje dobrovoljne humanitarne pomoći, saopćeno je iz kabineta Silajdžića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: