BiH
0

Silajdžić pisao Radojičiću

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić uputio je danas Igoru Radojičiću, predsjedniku Narodne Skupštine entiteta Republika Srpska pismo u kojem ga informira o razlozima svog neučestvovanja na zasjedanju NSRS-a, 13. oktobra u Banja Luci.

Pismo prenosimo u cjelosti:

"U posjedu sam Vašeg poziva da prisustvujem sjednici Narodne skupštine entiteta Republika Srpska, koja je zakazana za 13. oktobar 2008. godine. Iako bih vrlo rado prisustvovao i obratio se na sjednici te skupštine, vjerovatno ste upoznati da je za taj dan predviđena zvanična posjeta predsjednika Republike Slovenije, g. Danila Türka Bosni i Hercegovini, koja uključuje i sastanak sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, te posjetu Srebrenici istog dana.

Ukoliko bi navedena sjednica bila zakazana za bilo koji dan prije ili poslije 13. oktobra, bilo bi mi zadovoljstvo prisustvovati i obratiti se na takvoj sjednici.

Stoga Vas molim da me, ukoliko odlučite promijeniti datum održavanja ove sjednice, obavijestite u što skorijem roku, kako bih mogao planirati posjetu Banja Luci", stoji u pismu dr. Harisa Silajdžića.