Silajdžić osudio spaljivanje džamije

F
FENA
8.12.2008. u 17:29
0
34
Silajdžić osudio spaljivanje džamije
0
Silajdžić osudio spaljivanje džamije
Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić osudio je danas spaljivanje džamije u Fazlagića Kuli kod Gacka te pozvao sve domaće i međunarodne institucije da adekvatno reaguju u skladu sa svim svojim nadležnostima.
"Ovaj gnusan čin se ne smije ignorisati, kao što je to puno puta bio slučaj u sličnim situacijama, i počinioci ovaj put moraju biti pronađeni i kažnjeni", navodi Silajdžić u saopćenju za javnost.

Mišljenja je da atak na bilo koju bogomolju zaslužuje osudu kada god se desi, ali šalje posebno opasnu poruku kada se organizira u vrijeme kada se vjernici pripremaju da obilježe svoj praznik.

"Paljenje džamije noć uoči najvećeg muslimanskog vjerskog praznika Kurban-bajrama predstavlja direktan atak na povratak i nedvosmisleno upozorava povratnike da su nepoželjni. Iako neposredni počinioci ovog zločina moraju biti konkretno kažnjeni, činjenica je da su oni ohrabreni i konstantnim izjednačavanjem snaga koje su i u najtežim vremenima štitile sve vjerske objekte i snaga koje pokušavaju legalizirati politiku onih koji su bogomolje rušili", zaključio je Silajdžić.


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: