{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžić očekuje više demokratije i vladavine zakona

F
16.6.2008. u 18:09
0
1
Silajdžić očekuje više demokratije i vladavine zakona
0
Silajdžić očekuje više demokratije i vladavine zakona
Haris Silajdžić
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić izjavio je danas u Luxembourgu, na svečanom potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između BiH i EU, da nakon potpisivanja SSP-a očekuje više demokratije i vladavine zakona.
Vladavina zakona je posebno važna za zemlje u regionu, a ona nije bila dovoljno prisutna u BiH, posebno u slučaju presude Međunarodnog suda pravde i povratka izbjeglica, rekao je Silajdžić.

U svakom slučaju, smatra Silajdžić, treba nam istinska demokratija, više demokratije od etnokratije, a građanima BiH treba dopustiti da se Evropi priključe kao građani.

Predsjedavajući Predsjedništva je uvjeren da BiH raspolaže ljudskim resursima, resursima u energetskom sektoru i vodnim resursima potrebnim Evropi.

Međutim, posebno je naglasio da je BiH bila autentična multinacionalna zajednica i kao takva trebalo bi da bude u stanju da doprinese važnim dijalozima, ne samo u Evropi, nego i u svijetu.

Silajdžić je na kraju kazao kako ostaje optimista da će se uz dosta napornog rada i dobre volje nastaviti kretanje ka članstvu u EU, a BiH će, kada dođe vrijeme, biti konstruktivna članica Evropske unije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: