{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžić: Nikada neću prihvatiti entitetske policije

F
8.3.2008. u 17:24
0
0
Silajdžić: Nikada neću prihvatiti entitetske policije
0
Silajdžić: Nikada neću prihvatiti entitetske policije
Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke za BiH dr. Haris Silajdžić, izjavio je u subotu u Brčkom da je prioritet njegove stranke ulazak u Evropsku uniju te da nikada neće odustati od svojih amandmana za reformu policije u BiH koji se temelje na Mostarskoj deklaraciji.
''Neću prihvatiti nikada entitetske policije, pogotovu policiju Republike Srpske zbog toga što je sasvim jasno i glasno, imenom i prezimenom osuđena za genocid u presudi Međunarodnog suda pravde od 26. februara prošle godine. Ja to kao čovjek nikada ne mogu prihvatiti'', kazao je tokom današnje posjete vijeću Stranke za BiH Brčko distrikta.

Govoreći o ustavnim promjenama on je kazao da je stav Stranke za BiH nepromijenjen. tj. BiH treba biti uređena po principu ekonomskih a ne etničkih regija.

''To nije ništa novo. Mi smo ranije imali srezove, tj. podjele po ekonomskim kriterijima. Mi smatramo da treba biti pet regija, može ih biti i više ali ih ne mogu biti samo tri jer to odmah smatra etničku podjelu. Mi smo protiv etničke podjele i stvaranja novih entiteta'', kazao je Silajdžić.

Tokom razgovora s brčanskim dogradonačelnikom Antom Domićem dr. Silajdžić je dao podršku izgradnji brze ceste Orašje-Tuzla i novom mostu Brčko-Gunja kojeg će zajednički graditi BiH i Hrvatska.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: