{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Silajdžić ne predstavlja zvanični stav Predsjedništva"

S
22.9.2008. u 16:59
0
9
"Silajdžić ne predstavlja zvanični stav Predsjedništva"
0
"Silajdžić ne predstavlja zvanični stav Predsjedništva"
Član predsjedništva BiH iz RS, Nebojša Radmanović uputio je u ponedjeljak pismo generalnom sekretaru UN Ban Ki-moonu. Radmanović je u pismu upozorio da predstojeći susret Harisa Silajdžića predstavlja lične stavove presjedavajućeg, a ne stavove postignute konsenzusom sva tri člana Predsjedništva BiH.
"Dana 23.septembra 2008. godine Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija obratiće se aktualni presjedavajući Predsjedništva BiH, gospodin Haris Silajdžić i s tim u vezi koristim prilikU da Vas upoznam s nekoliko činjenica.

U skladu s Ustavom BiH, Predsjedništvo BiH je najviši organ za sprovođenje i kreiranje spoljne politike zemlje i sastoji se od tri člana iz tri konstitutivna naroda i to Bošnjaka, Hrvata i Srba. Kako bi se ostvario demokratski i transparentan proces, te smanjila mogućnost da predstavnik jednog naroda, a time i cijeli taj narod bude preglasan,odluke Predsjedništva donose se konsenzusom.

Moje Ustavno pravo i obaveza mi nalažu, da Vas Obavijestim da Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus, odnosno nije usvojilo Platformu za nastup gospodina Harisa Silajdžića pred Generalnom skupštinom UN-a. Stavovi koje g. Silajdžić bude iznosio u svom govoru ne predstavljaju zvanični stav BiH, nego lični stav aktuelnog presjedavajućeg, te Vas molim da na taj način budu i tretirani"

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: