Turska
0

Silajdžić na ekonomskom forumu u Izmiru

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić prisustvovat će 9. ekonomskom forumu sjeverne i južne Evrope, koji će biti održan 3. i 4. novembra u Izmiru, u Republici Turskoj, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Na ovome forumu, čiji su organizatori Institut za evropske poslove (INEA) i Privredna komora Izmira, bit će održane sesije na kojima će se obratiti zvaničnici iz više od 30 zemalja iz cijele Evrope.

Teme o kojima će govoriti su "Razvoj jugoistočne Evrope: Globalna situacija i njezini efekti na cijelu Evropu", "Ekonomska saradnja Turske i jugoistočne i istočne Evrope", "Ekonomska saradnja Turske i sjeverne Evrope" i "Ekonomska saradnja Turske i zapadne i južne Evrope".

Obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića o temi "Razvoj jugoistočne Evrope: Globalna situacija i njezini efekti na cijelu Evropu" predviđeno je za ponedjeljak, 3. novembra, u poslijepodnevnim satima.

Uz predsjedavajućeg Silajdžića, ekonomskom forumu će prisustvovati i obratiti se prisutnima i predsjednik Republike Albanije Salija Berishe, predsjednik Makedonije Branko Crvenkovski, premijer Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić te drugi visoki zvaničnici.