|

Silajdžić na ekonomskom forumu u Izmiru

Silajdžić na ekonomskom forumu u Izmiru
0
F
FENA
3.11.2008. u 11:46
2
komentara
0

dijeljenja
Silajdžić na ekonomskom forumu u Izmiru
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić prisustvovat će 9. ekonomskom forumu sjeverne i južne Evrope, koji će biti održan 3. i 4. novembra u Izmiru, u Republici Turskoj, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.
Na ovome forumu, čiji su organizatori Institut za evropske poslove (INEA) i Privredna komora Izmira, bit će održane sesije na kojima će se obratiti zvaničnici iz više od 30 zemalja iz cijele Evrope.

Teme o kojima će govoriti su "Razvoj jugoistočne Evrope: Globalna situacija i njezini efekti na cijelu Evropu", "Ekonomska saradnja Turske i jugoistočne i istočne Evrope", "Ekonomska saradnja Turske i sjeverne Evrope" i "Ekonomska saradnja Turske i zapadne i južne Evrope".

Obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića o temi "Razvoj jugoistočne Evrope: Globalna situacija i njezini efekti na cijelu Evropu" predviđeno je za ponedjeljak, 3. novembra, u poslijepodnevnim satima.

Uz predsjedavajućeg Silajdžića, ekonomskom forumu će prisustvovati i obratiti se prisutnima i predsjednik Republike Albanije Salija Berishe, predsjednik Makedonije Branko Crvenkovski, premijer Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić te drugi visoki zvaničnici.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...