{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžić: Izjava američkog podsekretara Burnsa je podrška za donošenje novog ustava

F
2.3.2007. u 22:07
0
0
Silajdžić: Izjava američkog podsekretara Burnsa je podrška za donošenje novog ustava
0
Silajdžić: Izjava američkog podsekretara Burnsa je podrška za donošenje novog ustava
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić pozdravlja izjavu američkog državnog podsekretara Nikolasa Burnsa da Dejtonski mirovni sporazum ne može biti način na koji će se Bosna i Hercegovina organizirati u idućih deset godina.
Izjava podsekretara Burnsa potvrđuje ispravnost stava da je Bosni i Hercegovini potreban potpuni novi ustav koji će kreirati demokratski sistem vlasti i koji će, u skladu sa Odlukom Međunarodnog suda pravde i principima međunarodnog prava, poništiti rezultate ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida na kojima je bazirano Dejtonsko ustavno uređenje.

-Izjava podsekretara Burnsa predstavlja snažan izraz spremnosti Sjedinjenih Američkih Država da, u saradnji sa evropskim partnerima, podrže nastojanja demokratskih snaga u Bosni i Hercegovini da ponište rezultate genocida i izgrade novi, demokratski sistem vlasti u skladu sa multietničkim karakterom Bosne i Hercegovine koji je postojao prije genocida. Raduje nas odlučnost Sjedinjenih Američkih Država da pomognu BiH u izgradnji novog ustavnog uređenja koje će se bazirati na temeljima pravde, istine, demokratije i pravnog poretka, kaže se u saopćenju iz kabineta člana Predsjedništva dr. Harisa Silajdžića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: