{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Silajdžić ima loše pravne savjetnike"

F
5.3.2009. u 16:11
0
10
"Silajdžić ima loše pravne savjetnike"
0
"Silajdžić ima loše pravne savjetnike"
Predsjednik RS-a Rajko Kuzmanović kritikovao je danas člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića uz ocjenu da ne shvata da demokratija i demokratski principi važe za sve isto.
Komentirajući to što je Silajdžić uputio Ustavnom sudu BiH dodatne dokumente i informacije u vezi sa sporom koji se tiče paralelnih vanjskopolitičkih aktivnosti RS-a, Kuzmanović je novinarima u Banjoj Luci rekao da "lobiranje za interese RS-a ne podrazumijeva lobiranje protiv interesa BiH".

Kazao je još i da "Silajdžić ima loše pravne savjetnike koji ga savjetuju da Ustavnom sudu BiH upućuje već presuđen predmet kojem se ne može presuđivati ponovo".

Entitetski predsjednik je još iznio i stav da "RS može lobirati za svoju teritorijalnu jedinicu, ali nipošto protiv više teritorijalne jedinice".

Za Silajdžića je rekao i da ima "snažne lobističke grupe kojima daje određene instrukcije zbog čega nema smisla govoriti protiv uspostavljanja određenih lobi-grupa RS-a koje će se truditi da pokažu stvarno stanje u BiH i RS-u".

- Rezultati lobiranja će se vidjeti kada svi shvate da je RS ustavna kategorija, ustavom određena i da kao takva treba i da funkcioniše, zaključio je entitetski predsjednik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: