{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžić i Zvizdić položili cvijeće na mezarju Kovači, Groblju Lav i Vječnoj vatri

F
2.5.2007. u 11:36
0
0
Silajdžić i Zvizdić položili cvijeće na mezarju Kovači, Groblju Lav i Vječnoj vatri
0
Silajdžić i Zvizdić položili cvijeće na mezarju Kovači, Groblju Lav i Vječnoj vatri
Delegacija Kantona Sarajevo, predvođena premijerom KS Samirom Silajdžićem i predsjedavajućim kantonalne skupštine Denisom Zvizdićem, položila je cvijeće na mezarju Kovači, groblju Lav i na spomen obilježju Vječna vatra u znak sjećanja na borce koji su 2. maja 1992. godine odbranili grad.
Ovaj datum se obilježava kao Dan Kantona Sarajevo, a premijer Silajdžić je u izjavi novinarima pred Vječnom vatrom naglasio da je taj dan historijski vezan ne samo za Sarajevo, već i za kompletnu BiH.

- Drugog maja agresor je krenuo da porobi Sarajevo, da porobi BiH, a samo zahvaljujući istinskim patriotima, golobradim mladićima koji su ustali da brane državu BiH, agresor u tome nije uspio, kazao je premijer Silajdžić.

On je poručio da se moramo s ponosom sjetiti prve ispaljene zolje u Sarajevu, zatim "pofalićke bitke" kada je agresor želio da prepolovi grad i tako porobi Sarajevo.

- Ponovo kažem, zahvaljujući građanima, običnim ljudima koji su se borili da odbrane svoj dom, ovaj grad i BiH, agresor nije uspio. Zahvaljujući njima mi danas možemo da živimo u slobodnoj BiH, rekao je premijer Silajdžić.

I predsjedavajući Skupštine KS Denis Zvizdić je govorio o onima koji su dali za odbranu Sarajeva i BiH ono što je najvrednije - svoj život.

- Zato nikada ne smijemo zaboraviti te ljude. Valorizacija njihove žrtve treba da preraste u tradicionalni odnos građana Sarajeva i svih nivoa vlasti prema najboljim sinovima Sarajeva i BiH, kazao je Zvizdić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: