|

Silajdžić i Mantovanelli o aktivnostima Svjetske banke u BiH

Silajdžić i Mantovanelli o aktivnostima Svjetske banke u BiH
0
F
FENA
28.11.2007. u 16:49
0
komentara
0

dijeljenja
Silajdžić i Mantovanelli o aktivnostima Svjetske banke u BiH
Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas u svom kabinetu šefa Kancelarije Svjetske banke za BiH Marca Mantovanellija, koji ga je izvijestio o trenutnim aktivnostima Svjetske banke u BiH te o planu za naredne četiri godine.
Kako je rekao, Svjetska banka je dosad participarala u raznim projektima pogotovo kad je rekonstrukcija zemlje u pitanju. Pošto je, kako je kazao, standard u zemlji porastao buduća saradnja će se više bazirati na partnerstvu nego na pomoći.

On je naglasio da su podrška reformskim procesima, izgradnji funkcionalnijeg sistema, te prenošenje iskustva i znanja, prioriteti Svjetske banke.

Silajdžić je rekao da i pored određenih političkih problema koje ima naša zemlja, ekonomija bilježi određeni rast, koji može biti puno veći.

Potrebno je, istakao je Silajdžić, raditi na izgradnji jedinstvenog ekonomskog prostora i uklanjanju administrativnih prepreka koje koče razvoj i odbijaju strane investitore.

Ponovio je značaj izgradnje koridora 5-C i mogućnosti investiranja u ostale resurse poput energetike, poljoprivrede, turizma.

Učešće Svjetske banke u nadziranju transparetnosti i konsultacijama, naveo je Silajdžić, svakako bi bilo od pomoći, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.