{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžić i Mantovanelli o aktivnostima Svjetske banke u BiH

F
28.11.2007. u 16:49
0
0
Silajdžić i Mantovanelli o aktivnostima Svjetske banke u BiH
0
Silajdžić i Mantovanelli o aktivnostima Svjetske banke u BiH
Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas u svom kabinetu šefa Kancelarije Svjetske banke za BiH Marca Mantovanellija, koji ga je izvijestio o trenutnim aktivnostima Svjetske banke u BiH te o planu za naredne četiri godine.
Kako je rekao, Svjetska banka je dosad participarala u raznim projektima pogotovo kad je rekonstrukcija zemlje u pitanju. Pošto je, kako je kazao, standard u zemlji porastao buduća saradnja će se više bazirati na partnerstvu nego na pomoći.

On je naglasio da su podrška reformskim procesima, izgradnji funkcionalnijeg sistema, te prenošenje iskustva i znanja, prioriteti Svjetske banke.

Silajdžić je rekao da i pored određenih političkih problema koje ima naša zemlja, ekonomija bilježi određeni rast, koji može biti puno veći.

Potrebno je, istakao je Silajdžić, raditi na izgradnji jedinstvenog ekonomskog prostora i uklanjanju administrativnih prepreka koje koče razvoj i odbijaju strane investitore.

Ponovio je značaj izgradnje koridora 5-C i mogućnosti investiranja u ostale resurse poput energetike, poljoprivrede, turizma.

Učešće Svjetske banke u nadziranju transparetnosti i konsultacijama, naveo je Silajdžić, svakako bi bilo od pomoći, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: