{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžić: Formiranje katarskog fonda od 100 miliona dolara za projekte iz BiH

F
26.4.2007. u 20:44
0
0
Silajdžić: Formiranje katarskog fonda od 100 miliona dolara za projekte iz BiH
0
Silajdžić: Formiranje katarskog fonda od 100 miliona dolara za projekte iz BiH
U susretu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića u Kataru s predsjednikom Vlade te zemlje dogovoreno je formiranje katarskog fonda s početnim iznosom od 100 miliona dolara za investiranje u projekte iz Bosne i Hercegovine.
Formiranje fonda podržao je i katarski emir s kojim je Silajdžić također imao odvojeni susret.

Na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu, ovaj član Predsjedništva BiH izjavio je da je to izraz dobre volje Katara za razvoj i investiranje u BiH. Katarski emir je izrazio spremnost da dobre poličke odnose dviju zemalja prate i odgovarajući ekonomski odnosi, dodao je.

"Početni iznos je 100 miliona dolara, a do nas je koliko će konačno iznositi. Očekuju se dobri projekti iz BiH. Takvi su oni koji su u interesu obiju strana", kazao je Silajdžić danas na pres-konferenciji.

U Kataru je on proteklih dana bio jedan od učesnika međunarodne konferencije o demokratiji, razvoju i slobodnoj trgovini.

To je mjesto gdje se govori o demokratiji, posebno u 'nedemokratskim' zemljama, izjavio je danas i dodao da je u jučerašnjem obraćanju na tom skupu njegov naglasak bio na ljudskim pravima.

"U BiH se ljudska prava ne poštuju, a kao dokaz je činjenica da međunarodna zajednica još nije spremna da stane iza svojih principa, čak i kad je u pitanju zločin genocida", ocijenio je.

Silajdžić je u Kataru govorio o presudi Međunarodnog suda pravde u Haagu kojom je potvrđeno da je jula 1995. godine počinjen genocid.

"Presuda nije onakva kakvu smo očekivali, ali Srbija je odgovorna jer nije spriječila genocid, a mogla je, i nije kaznila osumnjičene zločince" riječi su ovog člana Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: