{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Sigurnosne pripreme za skupove u Srebrenici i Bratuncu teku po planu"

F
7.7.2010. u 13:37
0
0
"Sigurnosne pripreme za skupove u Srebrenici i Bratuncu teku po planu"
0
"Sigurnosne pripreme za skupove u Srebrenici i Bratuncu teku po planu"
Sadik Ahmetović (Foto: Fotoservis)
Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović izrazio je danas u Banjoj Luci očekivanje da će skupovi 11. i 12. jula u Srebrenici i Bratuncu u sigurnosnom smislu proteći bez problema te da će sve policijske strukture biti, kako kaže, na nivou zadatka.
Ahmetović je u izjavi novinarima pojasnio da je razlog njegove današnje posjete Banjoj Luci razgovor s ministrom unutrašnjih poslova RS-a Stanislavom Čađom o mjerama sigurnosti u okviru obilježavanja 15-te godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici 11.jula i narednog dana u Bratuncu gdje građani srpske nacionalnosti obilježavanje stradanje u toj regiji.

“Konstatirali smo da su policijske strukture u BiH preuzele aktivnosti, da je formiran štab osiguranja kao i svake godine te da se poduzimaju sve mjere kako bi ova događaja protekla u najboljem redu”, rekao je državni ministar sigurnosti.

Istaknuo je da “nema nikakvih informacija da bi bilo šta na određeni način moglo u većoj mjeri narušiti sigurnosti tih dana”, te da se “razmatraju sve informacije, kao i da je nivo sigurnosti ova dva skupa podignut na nivo koji će garantirati sigurnost svih učesnika”.

O drugim informacijama nije mogao govoriti jer su, kaže, stvar policijskih službi u BiH, ali da sve pripreme na osiguranju idu “po planu”.

Ahmetović je danas kratko boravio i u Narodnoj skupštini RS-a gdje se sastao s poslanicima Kluba SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: