{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sigurnosne kamere na Dobrinji, Alipašinom Polju, Buča Potoku...

F
5.2.2014. u 17:51
182
109
Sigurnosne kamere na Dobrinji, Alipašinom Polju, Buča Potoku...
182
Sigurnosne kamere na Dobrinji, Alipašinom Polju, Buča Potoku...
Sarajevska Općina Novi Grad u saradnji s Trećom Policijskom upravom "Novi Grad" Sarajevo realizira projekt postavljanja sigurnosnih kamera u naseljima Dobrinja, Otoka, Saraj Polje, Alipašino Polje, Buča Potok i Boljakov Potok.
Tim povodom, načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i direktor Agencije za zaštitu ljudi i imovine Securitas Valdin Jažić danas su potpisali ugovor o nabavci i montaži opreme za videonadzorni sistem.

"Sigurnost naših građana je u vrhu naših prioriteta, a prema svim statistikama službenici naše PU imaju dosta uspjeha kada je u pitanju broj riješenih krivičnih djela i otkrivanje počinitelja krivičnih djela. Prema našim i svjetskim iskustvima, postavljanje sigurnosnih kamera na javnim mjestima, jedan je od najboljih načina prevencije negativnih pojava na ulicama", rekao je Efendić.

Valdin Jažić istakao je da se radi o visokokvalitetnim rotacionim kamerama s vrhunskom tehnologijom.

"Pored tog preventivnog djelovanja službenici policije imat će mogućnost naknadne analize štetnih djelovanja, jer će se snimci pohranjivati", kaže Jažić.

Treća policijska uprava u proteklom periodu odredila lokalitete na kojima će biti inastalirane sigurnosne kamere.

"To su lokaliteti na kojima najčešće dolazi do narušavanja javnog reda i mira i vršenja krivičnih djela, gdje je najveći promet građana. Smatrali smo da postavljanjem video-kamera u okviru videonadzornog sistema i praćenje tog sistema može doprinIjeti u radu policije kako u preventivnom, tako i represivnom nivou", kazao je Mustafa Bešić, komandir Policijske stanice Novi Grad.

Kamere će biti povezane s Trećom PU odakle će se vršiti 24-satni nadzor nad tim lokacijama. Sigurnosni sistem nakon uspostave bit će predat na upravljanje predstavnicima MUP-a Kantona Sarajevo i Treće PU Novi Grad.

Općina Novi Grad je u budžetu za prošlu godinu izdvojila 50.000 maraka za postavljanje nadzornih kamera.

Komandir Bešić je najavio dva nova projekta, koje će u narednom periodu zajednički realizirati Općina i Treća PU, a to su "Prva pomoć spašava život, svaka druga stiže prekasno" i "Razgovorom protiv sukoba", saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: