{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Sigurniji praznici bez oružja, petardi i previše alkohola'

F
30.12.2008. u 14:36
0
7
'Sigurniji praznici bez oružja, petardi i previše alkohola'
0
'Sigurniji praznici bez oružja, petardi i previše alkohola'
Ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović pozvao je danas građane BiH da se tokom novogodišnjeg slavlja suzdrže od upotrebe oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, posebno na mjestima masovnog okupljanja.
-Pozivam vas da slavite na način koji neće ugrožavati ni vas ni druge, poručio je ministar Sadović na pres-konferenciji u Sarajevu, istaknuvši da novogodišnji praznici bez oružja i petardi te pretjerane upotrebe alkohola mogu biti svečani i sigurniji.

Posebnu poruku je uputio roditeljima maloljetnika, kojima savjetuje da upozore djecu na štetne posljedice upotrebe petardi.

Također, upozorio je i da pretjerana upotreba alkohola kod maloljetnika obično završava trovanjima, tučama i ranjavanjima.

Sadović je vozačima preporučio da ne sjedaju za volan ukoliko su konzumirali alkohol, podsjetivši da vožnja u alkoholiziranom stanju uzrokuje brojne nesreće s tragičnim posljedicama.

-Neprilagođena brzina i alkohol glavni su zroci saobraćajnih nesreća sa smrtnim posljedicama, poručio je građanima ministar sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: