{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SIDA planira uložiti oko 75 miliona eura za projekte u BiH

F
3.10.2007. u 13:43
0
0
SIDA planira uložiti oko 75 miliona eura za projekte u BiH
0
SIDA planira uložiti oko 75 miliona eura za projekte u BiH
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović razgovarao je s direktorom Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) Andersom Hedlundom i predstavnicom SIDA iz Stokholma Evom Belfrage o projektima koje u BiH finansira ova švedska organizacija.
Belfrage je kazala da su zadovoljni saradnjom s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH te da će do kraja godine biti završeni projekti pomoći u oblasti povratka.

U 2006. SIDA je za projekte u BiH izdvojila 28 miliona eura, a u trogodišnjem periodu planira uložiti oko 75 miliona eura.

"U narednom periodu ćemo se fokusirati na pomoć BiH u procesu stabilizacije i pridruživanja Evropskoj uniji, a to ćemo činiti podrškom institucionalnim reformama", kazala je Belfrage i dodala da žele pomoći Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice u izradi akcionih planova za poboljšanje položaja Roma u BiH, posebno u segmentu stanovanja.

Ministar Halilović je zahvalio predstavnicima SIDA-e na pomoći koju pružaju BiH, osobito povratnicima i dodao kako su direktnom saradnjom SIDA-e i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice realizirani veoma važni projekti.

Tokom susreta je rečeno da će do kraja godine biti završen zajednički projekt u okviru kojeg će biti dopunjena baza podataka o svim objektima koje treba obnoviti u BiH.

Ovaj projekt bit će realiziran u 104 općine u BiH i one će moći koristiti ovu bazu podataka za odabir korisnika pomoći u rekonstrukciji objekata, saopćeno je iz Kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: