{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SIDA planira uložiti oko 75 miliona eura za projekte u BiH

F
3.10.2007. u 13:43
0
0
SIDA planira uložiti oko 75 miliona eura za projekte u BiH
0
SIDA planira uložiti oko 75 miliona eura za projekte u BiH
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović razgovarao je s direktorom Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) Andersom Hedlundom i predstavnicom SIDA iz Stokholma Evom Belfrage o projektima koje u BiH finansira ova švedska organizacija.
Belfrage je kazala da su zadovoljni saradnjom s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH te da će do kraja godine biti završeni projekti pomoći u oblasti povratka.

U 2006. SIDA je za projekte u BiH izdvojila 28 miliona eura, a u trogodišnjem periodu planira uložiti oko 75 miliona eura.

"U narednom periodu ćemo se fokusirati na pomoć BiH u procesu stabilizacije i pridruživanja Evropskoj uniji, a to ćemo činiti podrškom institucionalnim reformama", kazala je Belfrage i dodala da žele pomoći Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice u izradi akcionih planova za poboljšanje položaja Roma u BiH, posebno u segmentu stanovanja.

Ministar Halilović je zahvalio predstavnicima SIDA-e na pomoći koju pružaju BiH, osobito povratnicima i dodao kako su direktnom saradnjom SIDA-e i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice realizirani veoma važni projekti.

Tokom susreta je rečeno da će do kraja godine biti završen zajednički projekt u okviru kojeg će biti dopunjena baza podataka o svim objektima koje treba obnoviti u BiH.

Ovaj projekt bit će realiziran u 104 općine u BiH i one će moći koristiti ovu bazu podataka za odabir korisnika pomoći u rekonstrukciji objekata, saopćeno je iz Kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: