{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SFOR uhapsio pomoćnika optuženicima za ratne zločine

Klix.ba
13.1.2004. u 22:06
0
0
SFOR uhapsio pomoćnika optuženicima za ratne zločine
0
SFOR uhapsio pomoćnika optuženicima za ratne zločine
Stabilizacijske snage saopštile su da je danas poslije podne na Palama završena zajednička operacija u kojoj su učestvovali MUP RS i SFOR.
U saopštenju se navodi da je jedna osoba za koju se sumnja da je pružala pomoć optuženim za ratne zločine uhapšena i da će se sprovesti istraga.

Ime uhapšenog nije saopćeno, u cilju zaštite privatnosti njega i njegove porodice. Smatra se da će informacije dobijene tokom ove operacije omogućiti dalje zajedničke operacije protiv optuženih za ratne zločine.

U saopštenju iz SFOR-a se navodi izjava njegovog komandanta generala Virgila Packeta da je SFOR u petak navečer dobio informaciju koja ga je navela da vjeruje kako bi Karadžić mogao biti na Palama.

Paket je izjavio: “SFOR-ove trupe su raspoređene tokom noći, a tokom dana priključio im se MUP RS-a. SFOR je uspostavio štab u Centru javne bezbjednosti na Palama, koji je kasnije postao zajednički operativni centar, gdje su SFOR i MUP RS-a radili zajedno.”

Komandant SFOR-a dalje ističe da je ovo bila prva istinski zajednička operacija protiv osoba optuženih za ratne zločine između SFOR-a i MUP-a RS. MUP RS-a je bio profesionalan i dao je veoma pozitivan doprinos operaciji.

Član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić izrazio je podršku za sve akcije SFOR-a na provođenju mandata koj ise odnosi na hapšenje optuženih za ratne zločine, jer je to doprinos miru i stabilizaciji ukupnih prilika u BiH, bez obzira u kojem dijelu BiH se to događa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: