{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SFOR pretresao kuću majke Ratka Mladića

Klix.ba
13.8.2003. u 23:19
0
0
SFOR pretresao kuću majke Ratka Mladića
0
SFOR pretresao kuću majke Ratka Mladića
Karabinjeri SFOR-a u punoj ratnoj opremi i sa 20 borbenih vozila, uz podršku četiri helikoptera, upali su danas oko 13 sati u naselju Kasindol u Sarajevu u kuću Stane Mladić, majke Ratka Mladića, koja je preminula protekle noći.
Sarajevo, 13.08.2003. - Pripadnici SFOR-a detaljno su prekontrolisali kuću, ali ne i prisutne osobe. Prema riječima svjedoka, SFOR-ovi helikopteri su cijele noći nadgledali kuću. Preminula majka Ratka Mladića trebalo je da bude danas sahranjena u 16 sati u Kalinoviku.

SFOR je potvrdio da je u Kasindolu izveo akciju čiji je cilj bilo hapšenje Ratka Mladića, kojeg je Haški tribunal optužio za ratne zločine u Bosni i Hercegovini. U saopćenju SFOR-a se navodi da akcija nije rezultirala Mladićevim hapšenjem, te da nije bilo vojnih ili civilinih gubitaka. U akciji su učestovali i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske. SFOR navodi da je izrazio saučešće porodici koja je u potpunosti sarađivala tokom akcije.
Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske Zoran Glušac potvrdio je Agenciji ONASA da Ministarstvo nije dobilo nikakvo zvanično obavještenje o današnjem pretresu kuće Stane Mladić, majke Ratka Mladića, koji su izvršili pripadnici SFOR-a.

Prema njegovim riječima, i Centar javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo o akciji je obaviješten na osnovu dojava građana. Glušac je podsjetio da su aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske ograničene u odnosu na mandat SFOR-a u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: