BiH
0

SFOR pretražuje područje Han Pijeska

NINA
Stabilizacijske snage u Bosni Hercegovini jutros oko četiri sata na području općine Han Pijesak započele su s pretragom u kojoj od početka sudjeluje i policija Republike Srpske.

Glasnogovornik SFOR-a Mark Hope rekao je za agenciju NINA da se pretražuju određeni objekti na području spomenute općine uz asistenciju MUP-a RS-a, ali za sada nije želio davati preciznije podatke. Na pitanje koji je cilj operacije, Hope je rekao da se radi o tome da se osigura provedba Daytonskog sporazuma, a o trajanju operacije i broju SFOR-ovih vojnika i policajaca RS-a uključenih u ovu operaciju nije želio nagađati.

U MUP-u Republike Srpske potvrdili su da su njihove snage od početka uključene u ovu operaciju, ali s obzirom da je, kako je rekao za NINA-u glasnogovornik MUP-a Zoran Glušac, SFOR nositelj ove operacije, više informacija nije bilo.

Inače, u toku rata na području Han Pijeska nalazilo se zapovjedno mjesto tadašnjeg zapovjednika Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića koji se nalazi na tjeralici Haaškog tribunala.