Hospitaliziran u Tuzli
35

Sevlid Hurtić u bolnici zadržan zbog pretraga, ali je u dobrom stanju

A. K.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić i dalje se nalazi na bolničkoj hospitalizaciji u Tuzli, gdje je podvrgnut dodatnim pretragama. Iz ministrovog kabineta je potvrđeno da je njegovo zdravstveno stanje dobro.
Kako je Klix.ba ranije izvijestio, državni ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić jučer je hospitaliziran zbog bolova u grudima.

On se nalazi u Medicinskom institutu Bayer u Tuzli, gdje je podvrgnut adekvatnim pretragama, kako bi se utvrdilo porijeklo jučerašnje tegobe.

Handžić i Hurtić (Foto: Facebook)
Handžić i Hurtić (Foto: Facebook)

Šef Hurtićevog kabineta Jasmin Handžić je kazao kako je državni ministar u bolnici zadržan zbog predostrožnosti i obavljanja potrebnih pretraga, a kako bi se ustanovilo porijeklo bolova koji su se pojavili.

"U dobrom je raspoloženju i okružen vrhunskim stručnjacima koji o njemu brinu na visoko profesionalan i nadasve human način", kazao je Handžić.

Dodaje i kako se Hurtić zahvaljuje svima koji se interesuju za njegovo zdravstveno stanje te da poručuje da će se vrlo brzo vratiti svakodnevnim obavezama u ministarstvu i Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.