Mostar
0

Šetnja povodom Svjetskog dana srca

FENA
Povodom obilježavanja Svjetskog dana srca, 27. septembra, danas je u Mostaru organizirana šetnja-marš, kao i besplatno mjerenje tlaka, šećera i masnoća u krvi, snimanje EKG-a i dr.

Šetnja je organizirana na relaciji Španski trg - Mali kuk- Veliki kuk, i na tim mjestima se nalaze štandovi s propagandnim materijalima te medicinski timovi koji će građanima pružiti spomenute usluge i kod kojih se građani mogu posavjetovati o načinima očuvanja srca zdravim.

Inače, Dani srca u Mostaru su organizirani od 21. do 27. septembra i u okviru njih održane su i radio i TV emisije o potrebi prevencije kardiovaskularnih bolesti kroz timski rad te naučni simpozij "Kardiovaskularne bolesti u Hercegovini".

Organizatori ove akcije su Apomedikal Sarajevo, Bosnalijek Sarajevo, Crveni križ Mostar, Federalni zavod za javno zdravstvo BiH, Gradska uprava Mostar, IC štamparija Mostar, Islamska zajednica Mostar, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Ministarstvo zdravstva HNK-a, Poliklinika MDD Merhamet Mostar, RMC "Safet Mujić" Mostar, Savez izviđača Mostar, Sveučilište Mostar, Udruženje kardiologa HNK-a, Univerzitet "Džemal Bijedić" Mostar, Zavod za javno zdravstvo HNK-a i Zavod zdravstvenog osiguranja HNK-a.