BiH
272

Šetalište na Bulevaru branilaca Dobrinje dobilo novi izgled

Klix.ba
U naselju Dobrinja danas je ozvaničen završetak uređenja i revitalizacije šetnice na Bulevaru branilaca Dobrinje.

Tim povodom, novouređeno šetalište obišao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima, vijećnicima Općinskog vijeća Novi Grad, predstavnicima Savjeta mjesne zajednice i građanima.

Ovim projektom uređena je dionica šetnice u dužini od oko 300 metara, tako što je centralni zeleni pojas redizajniran, odnosno izgrađeno je odmaralište sa klupama, zatim prostori za prolaz, a postojeća hortikultura upotpunjena je sa novim zelenilom. Time je dio naselja Dobrinja poprimio novi izgled, a njegovi stanovnici dobili su mjesto za odmor i ugodnu šetnju. Vrijednost projekta koji je finansirala Općina Novi Grad Sarajevo iznosi 90. 000 maraka.

"Prezadovoljan sam šetalištem koje je sada moderno. Imamo lijepo uređenu šetnicu i odmaralište sa klupama za sjedenje. Neko je mislio i na nas penzionere, jer mi sada možemo i odmoriti tokom šetnje. Dobro je da se gradi i uređuje. Nedavno je u blizini otvorena i prva Bosanska tržnica u kojoj možemo kupiti naše domaće proizvode, što je za svaku pohvalu", ističe stanovnik Dobrinje Munib Mehmedović.

Kako je ovom prilikom kazao načelnik Efendić, ovim projektom obogaćen je sadržaj pješačke zone, koja će u narednom periodu biti produžena do kraja naselja.

"S obzirom da jedan dio bulevara na Dobrinji više koriste pješaci, ovim projektom namjeravamo produžiti tu pješačku zonu do kraja naselja Dobrinja. U ovoj godini smo krenuli sa uređivanjem bulevara, a u idućoj godini ćemo nastaviti sa ovim projektom", kazao je načelnik Efendić.

Kako bi se ovaj prostor oplemenio Općina je radila i na promjeni sadržaja u većini poslovnih prostora, uz bulevar, a koji su u vlasništvu Općine.

"Trudili smo se da kroz promjenu sadržaja, na neki način riješimo poslovne prostore koji su bili prazni i zapušteni. Na taj način u ove dvije godine u velikoj smo mjeri oživjeli ovaj prostor i kroz nove sadržaje u poslovnim prostorima koji su potrebni stanovnicima, a i kroz uređenje bulevara što ćemo nastaviti i u narednim godinama, kako bi ovaj dio Novog Grada uredili na puno ljepši način nego što je sada", dodao je načelnik Efendić, saopćeno je iz Općine Novi Grad.