{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegoviću

F
13.4.2011. u 15:39
0
0
Šestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegoviću
0
Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Koordinacija boračkih udruženja Kantona Sarajevo zajednički su organizirali obilježavanje Dana Armije Republike BiH, u okviru kojeg je položeno cvijeće na nekoliko grobalja i mezarja, a upriličena je i ceremonija pohranjivanja "Šestoaprilske nagrade" 1. korpusa u Muzeju "Alije Izetbegovića".
Prvi korpus Armije BiH je 2008. primio "Šestoaprilsku nagradu" Grada Sarajeva te ju je odlučio posthumno pokloniti prvom predsjedniku Bosne i Hercegovine i vrhovnom komandantu Armije RBiH.

Ministar za boračka pitanja KS-a Nedžad Ajnadžić prisustvovao je polaganjima cvijeća i ceremoniji pohranjivanja, kada je upozorio da se žrtve koje su pale za odbranu domovine nikada ne smiju zaboraviti.

"U tom duhu potrebno je nastaviti i dalje obilježavati ovaj značajan datum i sjećati se svih onih koji su svoje živote utkali u temelje BiH", naglasio je Ajnadžić, čestitajući Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

V.d. direktora Muzeja "Alija Izetbegović" Nervan Dizdar je zahvalio Ministarstvu za boračka pitanja KS-a koje je realiziralo pohranjivanje ove nagrade i kazao da će je čuvati "s pažnjom poput dobrog domaćina".

"Šestoaprilska nagrada" bit će uvrštena u stalnu postavku muzeja i trajno izložena.

U okviru obilježavanja ovog datuma cvijeće je položeno na spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima na mezarju Kovači, u haremu Ali-pašine džamije i na spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima, te na mezarju Stadion, groblju Sveti Josip, groblju Sveti Marko i groblju Lav.

Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine obilježava se 15. aprila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: