Branislav Crnogorac
0

"Šestoaprilska nagrada je svojevrsna naknada za naš rad"

FENA
Selektor džudo reprezentacije Bosne i Hercegovine Branislav Crnogorac, koji je zajedno sa džudistkinjama Larisom Cerić i Arijanom Jahom dobitnik grupne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, izjavio je da je počašćen priznanjem te da je ono svojevrsna kruna njegovog dosadašnjeg rada.

"Nagrada meni predstavlja svojevrsno priznanje za sva odricanja u životu, uspjehe i poraze. Poznato je da mi u džudo sportu radimo potpuno na volonterskoj osnovi, pa ovakve nagrade predstavljaju svojevrsnu naknadu. Nagrada bukvalno valorizira moj rad i apsolutno je određeni nadomjestak za sve ono što sam uložio. To je jedna od nagrada koja je sačuvala svoj dignitet i naravno da sam ponosan što sam je dobio", kazao je Crnogorac u izjavi Feni.

Kada su u pitanju Arijana Jaha i Larisa Cerić, selektor Crnogorac smatra da su također zaslužile nagradu, koja će im predstavljati dodatni podstrek u budućem radu.

"Naše džudistkinje su apsolutne ponosne i sretne. Larisa je napravila rezultat koji zaslužuje izravnu Šestoaprilsku nagradu. Arijana Jaha je dvadesetak godina u džudu, napravila je odlične rezultate, i moje mišljenje je da smo nagradu i zaslužili. Moram reći da velike zasluge imaju i ostali džudo reprezentativci BiH: Mekić, Miladin, braća Lukač, Topuz, Miletić i ostali", kazao je Crnogorac.

Šestoaprilske nagrade je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u utorak uručio gradonačelnik Alija Behmen.

Dobitnik pojedinačne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2010. je Ibrahim Spahić, a kolektivne - JU Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš".