|

Šest studentica nagrađeno zlatnim plaketama i stipendijama

Šest studentica nagrađeno zlatnim plaketama i stipendijama
289
Piše: D. Brkić
19.11.2012. u 15:33
54
komentara
289

dijeljenja
1/7 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
2/7 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
3/7 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
4/7 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
5/7 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
6/7 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
7/7 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Svečanom akademijom u amfiteatru Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli je obilježeno 36 godina uspješnog rada i djelovanja. Od formiranja 1976. godine do danas tuzlanski Univerzitet je iškolovao više od 20.000 diplomanata, 3.500 magistranata i 500 doktoranata.
Rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr. Enver Halilović danas je uručio zlatne plakete studenticama koje su dobile i stipendije za naredni ciklus školovanja. Zlatne plakete uručene su Meliki Sulejmanović (Ekonomski fakultet - prosječna ocjena 10), Lejli Selmanović (Pravni fakultet - prosječna ocjena 10), Ameli Delić ( Filozofski fakultet odsjek Žurnalistika - prosječna ocjena 9,72), Dijani Petković (Farmaceutski fakultet - prosječna ocjena 9,70), Alisi Brkić (Akademija dramskih umjetnosti - prosječna ocjena 9,68) i Amri Šakušić (Medicinski fakultet - prosječna ocjena 9,50).

Melika Sulejmanović je prva u historiji koja je Ekonomski fakultet okončala sa 41 desetkom u indeksu. Kaže kako je bila posvećena učenju...

"Nedavno sam počela raditi na Ekonomskom fakultetu kao asistentica. Studij sam okončala uz mnogo odricanja, ali nisam zanemarila ni druge životne obaveze", kaže Sulejmanović.

Rektor Enver Halilović istakao je kako Univerzitetu u Tuzli treba novi Zakon o visokom obrazovanju koji će otvoriti procese daljeg akademskog razvoja. Naglasio je kako na Univerzitetu u Tuzli u posljednjih desetak godina nije bilo većih kapitalnih ulaganja.
Prijavi grešku


Komentari (54)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...