{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šest osoba optuženo za pogibiju radnika Mittala

F
25.5.2009. u 15:51
0
0
Šest osoba optuženo za pogibiju radnika Mittala
0
Šest osoba optuženo za pogibiju radnika Mittala
Nakon što je Kantonalno tužilaštvo Zenica 22. maja podiglo, Općinski sud u Zenici danas je potvrdio optužnicu protiv šest odgovornih osoba iz ArcelorMittal Zenica (AMZ) zbog pogibije tri radnika AMZ-a.
Osumnjičeni Seša Prasad, direktor departmenta Čeličana, Ibrahim Husanović, pomoćnik direktora za poslove proizvodnje, Senad Šeper, pomoćnik direktora za poslove održavanja, Omer Koblar, upravnik proizvodnje na elektrolučnoj peći, Tahir Vidimlić, šef Sekcije za poslove održavanja i Sulejman Smajuković, poslovođa na poslovima održavanja u departmentu Čeličana, terete se da su počinili teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine iz KZFBiH.

Oni se po krivičnoj odgovornosti terete za nesreću od 13. februara 2007. godine kada su se u instalacionom hodniku, ugušili radnici ArcelorMittal Zenica: Ramo Bektaš, Ibrahim Hakanović i Mujo Smriko. Krivična odgovornost kompanije ArcelorMittal Zenica nije utvrđena, a dokaže li se odgovornost, šestorica osumnjičenih mogu dobiti zatvorsku kaznu i do osam godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: