|

Šest medalja za kvalitet bh. mlijeka

Šest medalja za kvalitet bh. mlijeka
0
F
FENA
26.8.2006. u 14:49
0
komentara
0

dijeljenja
Šest medalja za kvalitet bh. mlijeka
U okviru 44. međunarodnog poljoprivredno-prehrambenog sajma, koji se održava od 26.augusta do 1.septembra, u slovenskom gradiću Gornja Radgona, upriličeno je jubilarno, 20. međunarodno ocjenjivanje kvaliteta mlijeka i mliječnih proizvoda na kojem je bh. proizvođač »Mlijekoprodukt« iz Kozarske Dubice dobio dvije srebrne i četiri bronzane medalje za svoje proizvode.
Ocjenjivano je ukupno 20 poduzeća iz četiri države – Slovenije, Hrvatske, Austrije i Bosne i Hercegovine, odnosno 197 proizvoda iz navedene četiri zemlje te Češke, čijeg je proizvođača zastupalo slovensko poduzeće.

Bh. firma »Mlijekoprodukt« iz Kozarske Dubice srebrne medalje je dobila za kvalitet obranog mlijeka 1,5 % m.m., djelimično obranog 2,8 % m.m., te bronzane za kiselu pavlaku 410 g, jogurt od pasteriziranog mlijeka 3,2 % m.m. i kiselu pavlaku 410 g 20% m.m..


Inače na sajmu u Gornjoj Radgoni, koja se nalazi neposredno uz granicu sa Austrijom, sudjeluje više od 1.500 izlagača iz oblasti poljoprivrede i prehrane iz 25 zemalja i radi se o jednoj od najvećih sajamskih izložbi poljoprivrede i prehrane u tom dijelu Evrope.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.