{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šest kandidata želi poziciju direktora Vodovoda i kanalizacije u Sarajevu

Piše: S. H./Klix.ba
21.4.2018. u 08:12
38
62
Šest kandidata želi poziciju direktora Vodovoda i kanalizacije u Sarajevu
38
Šest kandidata želi poziciju direktora Vodovoda i kanalizacije u Sarajevu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na javni konkurs za direktora preduzeća Vodovod i kanalizacija u Kantonu Sarajevo prijavilo se šest kandidata među kojima će se birati novi direktor.
Prijave kandidata prvo je razmatrala komisija, a zatim su proslijeđene Nadzornom odboru na daljnje odlučivanje. Nadzorni odbor će vjerovatno tokom slijedeće sedmice obaviti intervjue i izvršiti bodovanje svih kandidata.

Interesantno je da se na ovaj konkurs prijavilo do sada najviše zainteresiranih, s obzirom na prethodnu praksu kada se za rukovodeće pozicije u ViK-u do sada prijavljivalo maksimalno do troje kandidata. Da li kandidati sada vjeruju u novi Nadzorni odbor, da će sve biti urađeno po propisima, možda govori i nešto veći interes za poziciju direktora.

Kanton Sarajevo već dvije godine suočava se s ozbiljnim problemom u vodosnabdjevanju gdje su česte redukcije, a mnogo je kvarova. U mandatu premijera Konakovića smijenjen je i direktor Nezir Hadžić, a postavljena Azra Muzur na poziciju direktorice.

Ko kod da bude izabran namjesto direktora ViK-a pred sobom će imati ogroman izazov, vruće ljeto i zadatak da Sarajlijama obezbijedi redovno vodosnabdjevanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: