{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šest instruktora Oružanih snaga BiH ide u Afganistan

S
10.10.2011. u 17:56
0
2
Šest instruktora Oružanih snaga BiH ide u Afganistan
0
Šest instruktora Oružanih snaga BiH ide u Afganistan
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Predsjedništvo BiH donijelo je danas odluku o učešću grupe instruktora Oružanih snaga BiH u operaciji Snage međunarodne bezbjednosne pomoći u Afganistanu.
Grupa od šest instruktora, koja se upućuje u prvu rotaciju, učestvovat će u Školi vojne policije NATO-a u obučnoj misiji - Afganistan (NMT-A), koja je u okviru Operacije podrške miru ISAF i predstavlja njen sastavni dio.

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju Informaciju o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH na vježbi "Koperativ longbou lanser 2012" (Cooperative longbow/lancer 2012) i donijelo odluku kojom odobrava učešće do 43 pripadnika Oružanih snaga BiH, pješadijski vod do 35 pripadnika na terenskoj vježbi i do osam osoba u štabnoj.

Ministarstvo odbrane je ovlašteno da koordinira sve aktivnosti s ciljem realizacije učešća, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Donesene su odluke o prihvatanju Sporazuma o finansiranju između BiH i Komisije Evropskih zajednica u pogledu prekograničnog programa BiH - Hrvatska, BiH - Crna Gora i BiH - Srbija u okiru IPA komponente prekogranične saradnje za 2010. godinu.

Na današnjoj sjednici donesene su i odluke o prihvatanju dopune Finansijskog sporazuma između BiH i Evropske komisije u pogledu prekograničnog programa BiH - Crna Gora, BiH - Srbija, Hrvatska - BiH IPA komponente prekogranične saradnje za 2008. godinu.

U saopštenju se navodi da je donesena odluka o prihvatanju dopune Finansijskog sporazuma između BiH i Evropske komisije u vezi sa finansiranjem učešća BiH u ERDF transnacionalnim programima evropske teritorijalne saradnje "Jugoistočna Evropa" i "Mediteran" u okviru IPA komponente prekogranične saradnje za 2008. godinu.

Predsjedništvo je donijelo odluku i o prihvatanju izmjena Sporazuma o finansiranju BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj za Projekat poljoprivredne i ruralnog razvoja. Za potpisnika sporazuma i dopuna sporazuma ovlastilo je direktora Direkcije za evropske integracije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: