{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šest instruktora Oružanih snaga BiH ide u Afganistan

S
10.10.2011. u 17:56
0
2
Šest instruktora Oružanih snaga BiH ide u Afganistan
0
Šest instruktora Oružanih snaga BiH ide u Afganistan
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Predsjedništvo BiH donijelo je danas odluku o učešću grupe instruktora Oružanih snaga BiH u operaciji Snage međunarodne bezbjednosne pomoći u Afganistanu.
Grupa od šest instruktora, koja se upućuje u prvu rotaciju, učestvovat će u Školi vojne policije NATO-a u obučnoj misiji - Afganistan (NMT-A), koja je u okviru Operacije podrške miru ISAF i predstavlja njen sastavni dio.

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju Informaciju o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH na vježbi "Koperativ longbou lanser 2012" (Cooperative longbow/lancer 2012) i donijelo odluku kojom odobrava učešće do 43 pripadnika Oružanih snaga BiH, pješadijski vod do 35 pripadnika na terenskoj vježbi i do osam osoba u štabnoj.

Ministarstvo odbrane je ovlašteno da koordinira sve aktivnosti s ciljem realizacije učešća, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Donesene su odluke o prihvatanju Sporazuma o finansiranju između BiH i Komisije Evropskih zajednica u pogledu prekograničnog programa BiH - Hrvatska, BiH - Crna Gora i BiH - Srbija u okiru IPA komponente prekogranične saradnje za 2010. godinu.

Na današnjoj sjednici donesene su i odluke o prihvatanju dopune Finansijskog sporazuma između BiH i Evropske komisije u pogledu prekograničnog programa BiH - Crna Gora, BiH - Srbija, Hrvatska - BiH IPA komponente prekogranične saradnje za 2008. godinu.

U saopštenju se navodi da je donesena odluka o prihvatanju dopune Finansijskog sporazuma između BiH i Evropske komisije u vezi sa finansiranjem učešća BiH u ERDF transnacionalnim programima evropske teritorijalne saradnje "Jugoistočna Evropa" i "Mediteran" u okviru IPA komponente prekogranične saradnje za 2008. godinu.

Predsjedništvo je donijelo odluku i o prihvatanju izmjena Sporazuma o finansiranju BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj za Projekat poljoprivredne i ruralnog razvoja. Za potpisnika sporazuma i dopuna sporazuma ovlastilo je direktora Direkcije za evropske integracije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: